Yleisvinkkejä Peliin
Kannattaa Lukea, Jos Kiinnostaa Tieto

- Nopea tapa hankkia rehellisesti ja helposti jalokiviä: Jos omistat maailmanmatkaajan, niin osta Kiinasta se lankun murskauslaite ja sitten se taistelutaidossa käytettävä harjoituslaite (löytää Kiinassa torin sekatavarakaupasta. Näillä voi kehittää simien taistelutaitoja. Kun taistelutaito on hyvin korkealla, vvoi simisi halkoa jopa meteoriitteja ja löytää niistä minkä tahansa jalokiven, joka on mahdollista löytää niillä lisäreillä, jotka omistat. Mutta jalokiviä löydät vasta, kun simisi on rikkonut murskaustelineellä vähintään 150 tammesta, tai kovemmasta materiaalista tehtyä kohdetta, jolloin aukeaa Lankkujen Surma-taitohaaste. Tämän Lankkujen Surma-taitohaasteen avattuasi (katso kuva alla) voit meteoriitteja rikkomalla löytää jalokiviä:


Kaksi taistelutaidon maksimoinutta simiä ottelemassa.
Taistelulajit-taidon oppiminen nopeutuu, jos simisi on kurinalainen. Lisäksi taistelulajit-taito kasvaa simisi meditoidessa myös, mutta vain jos simisi taistelutaitotaso on tasolla 5 tai enempi. Samoin taistelulajit kehittää vähitellen simien kuntoa, joka vaikuttaa sekin turnauksien voittomahdollisuuksiin.


Sim-Fun Vyöarvot alimmasta tasosta korkeimpaan (tekstin lähde: Supercheats.com, martial arts skill):
Taso 1: Valkoinen vyö (voi otella toista vastaan)
Taso 2: Keltainen vyö, voi rikkoa pehmeimmän, eli vaahtomuovilaatan.
Taso 3: Oranssi vyö, voi rikkoa balsapuulaatan.
Taso 4: Vihreä vyö, voi rikkoa tammilaudan ja osallistua pisteytettyihin turnauksiin.
Taso 5: Vihreä vyö, voi meditoida.
Taso 6: Sininen vyö, voi rikkoa ohuita kivitiiliä.
Taso 7: Sininen vyö, voi rikkoa meteoriitteja jos on kurinalainen luonteeltaan.
Taso 8: Ruskea vyö.
Taso 9: Musta vyö, voi rikkoa meteoriitteja. (Esimerkiksi noissa meditointikuvissa simillä on tämä vyöarvo.)
Taso 10: Musta puku kultaisella vyöllä ja kultaisin hihareunuksin.Kuvassa Yo-hui-too harjoitusnukke.

Lisäksi simisi saa talteen arvokkaampia jalokiviä (ja esineitä) jos on luonteeltaan keräilijä. Miten sitten on syytä hiotuttaa jalokivet, joita löytää eri paikasta? Jos jalokiven arvon on vähintään 150 § kannattaa se pyrkiä hiomaan sydämenmuotoiseksi, mikäli vain mahdollista, sydämenmuotoinen hionta on ns. tavoitepalkinto hiomisen saralta, kun simisi löytyy tavallisimmat jalokivityypit, peli laskee mukaan vain kaikki peruspelin tavalliset jalokivet, joten Maailmanmatkaajan jalokiviä ei noteerata.

Kvartsit taas ovat yleisiä, oikeastaan tusinatavaraa, joten niitä kannattaa hioa vain pölyksi (jos on Supernatural) tai halvimmalla hionnalla ettei hionta tuota tappiota. Jalokiviä voi myös myydä ja harkkoja samoin ja tienata siten hyvät summat käteistä talouteen jopa ilman, että simisi rehkii töissä. Lisäksi simisi keräilylehteen tulee merkintä, että esim. sitä muumioriumia on löydetty, jos simisi on sellaisen ostanut vähintään yhden kappaleen. Sama pätee jalokiviin, tiedän asian, koska huomasin sen hiljattain.

Aiempaan viitaten, jos siis simisi on vaikka sitoutumiskammoinen (eli pelkää avioelämää ja työntekoa), niin keräily voi olla kiinnostava, tosin aikaa vievä tapa kerätä rahaa.

Niin ja taiteellinen tai muuten jonkun luovan piirteen omaava hahmo voi tienata rahaa myös myymällä maalauksia, tekemällä veistoksia (Jos on Unelmaduuni) tai kirjoittamalla tietokoneella kirjoja (ellei sitten ole teknologiakammoinen).

- Valokuvauskirjat 2 ja 3 sekä Sim-Fu kirjat 2 ja 3 on poistettu pelistä, joten ne on mahdollista saada vain jonkun modin tai hackin avulla.

Kuvasta punaisella rajattu ne kirjat, jotka on poistettu pelistä, mutta saa takaisin peliin hackin tai modin avulla.

- Logiikka voi olla kannattava maksimoida: Logiikkaa voi harjoittaa ainakin kirjojen ja shakin avulla. Kun logiikka on maksimoitu, voi simisi opettaa mille tahansa muulle aktiiviselle simille mitä tahansa taitoa, jota sim itse osaa, myös logiikkaa itseään. Tosin niitä taitoja voi opettaa vain sen verran, kuin mitä logiikan maksimoitu sim itse on niitä oppinut. Eli jos kokkaustaitosi on tasolla kuusi, et voi opettaa toisia simejä tätä taitotasoa korkeammalle. Logiikan oppimista vauhdittaa simillä ainakin piirre "nero" ja piilotettu piirrre "nopea oppimaan".

Tätäkin sivua rakennellaan...