Nektarin Teko
Ennakkotietoa

Nektaria varten tarvitaan ainakin yksi nektarimasiina, isompaa tuotantoa varten useampi. Huomaa silti, että nektarimasiina vie ihmeen paljon tilaa. Nektarien arvoon ja laatuun vaikuttaa ainakin nektarin ikääntyminen, käytettyjen raaka-aineiden laatu ja tietysti simin nektarin teon taitotaso. Nektarintekoa varten yleensä tarvitaan hyvää puutarhataitoa, hyviä raaka-aineita ja hyvää nektarintekotaitoa. Puutarhantaito kasvaa paremmin simeillä, joiden luonteenpiirteenä on viherpeukalo.

Alle olen suomennellut tältä sivulta reseptit, joilla saa hyvää nektaria:
- 9 elonhedelmää, 1 graniittiomena (korkein mahdollinen arvo nektaripulloille)
- 7 elonhedelmää, 2 liekkihedelmää, 1 luumu.
- 7 elonhedelmää, 2 liekkihedelmää, 1 vesimeloni.
- 6 elonhedelmää, 3 liekkihedelmää, 1 cherimola blan-rypäle (iso arvo kansankaupassa tai myytäessä nektaria ja erilaisia moodletteja nektariin liittyen yhdellä pullolla).
- 5 elonhedelmää, 5 cranerlet nuala-rypälettä.
- 2 gralladina fran-rypälettä, 2 cranerlet nuala-rypälettä, 1 liekkihedelmä, 1 elonhedelmä, 1 kirsikka, 1 pummelo, 1 avornalino-rypäle ja 1 meloire-rypäle.
- 2 elonhedelmää, 2 gralladina fran-rypälettä, 2 cranerlet nuala-rypälettä, 2 kirsikkaa, 2 pummeloa.
- 5 elonhedelmää, 5 pummeloa
- 5 gralladina fran-rypälettä, 5 omenaa
- 5 renoit-rypälettä, 5 omenaa (aloittelijalle ehkä parhaiten sopiva resepti)
- 9 liekkihedelmää, 1 gralladina fran-rypälettä
- 9 cranerlet nuala-rypälettä, 1 pummelo
- 9 pummeloa, 1 cranerlet nuala-rypälettä.
- 8 pummeloa, 2 vesimelonia.
- 6 limettiä, 4 renoit-rypälettä.

Ilmiselvästi siis erityisesti liekkihedelmä ja elonhedelmä ovat hyviä raaka-aineita. Tosin reseptien eri yhdistelmiä on taatusti tuhansia varsinkin, kun peliin on mahdollista hankkia setti, jossa tulee meille suomalaisillekin tutut mansikat, mustikat, karhunvatukat ja vadelmat yhdessä persikoiden ja päärynöiden kera. Outoa sinänsä, mutta banaani ei tunnu sopivan oikein minkään kanssa yhteen, kun taas limetti ja sitruuna sopivat hyvinkin. Reseptit tarvitsee testata vain kerran, koska sitten ne ilmaantuvat simin oppimiin resepteihin, kun hän tekee nektaria toisen kerran.

Niin ja onhan se toki hyvä käyttää kahta eri ainesosaa vähintään, sillä esim. pelkästä limetistä tehty nektari ei ole kovin kaksinen maultaan tai arvoltaan.

LÄHDETEKSTI: Carlin Sims 3 Opas (englanniksi) Nektarinvalmistus