Erilaista Ladattavaa Linkkeinä
Lähinnä Hackeja Nyt

Kaikki Sims 3 pelissä käytettävät hackit ja modit ovat .package päätteisiä, joten ne ovat käytössä heti, kun seuraavan kerran käynnistät pelisi. En tiedä niin muista käyttiksistä, mutta Windows seiskassa nämä sijoitetaan seuraavan tapaiseen hakemisto-polkuun: C:\Users\KÄYTTÄJÄNIMI\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Mods\Packages jossa KÄYTTÄJÄNIMI kohdassa lukee se nimi, jota on aikanaan käytetty, kun käyttöjärjestelmä on asennettu, esim. itsellä siinä lukisi pelkkä Allo.


Kuvassa vielä polku, miten se näkyy hakemistopolussa ja tuo "Mods" on se hakemisto, mihin .package tiedostot tulee, vielä paremmin paikkaan \mods\packages\ tuohon Mods-hakemistoon voi luoda alihakemistoja, mutta peli ei ehkä niitä "näe" oikein.vTämä tosin on tällä korjattavissa: Resource.zip eli tuo Resource-tiedosto puretaan eka vaikka winzipilla tai winrarilla, sitten se
siirretään paikkaan

C:\Users\KÄYTTÄJÄNIMI\Documents\Electronic Arts\The Sims 3\Packages\ (Tämä siis Windows 7:ssa ja muistelen, että Windows 10:ssä polku on sama, tai sitten polku on se, jonne olet siirtänyt Win 10:ssä Tiedostot-hakemiston).

En tiedä enää ulkoa tuon resource-tiedoston alkuperää, vain sen muistan, kun latasin sen aikanaan vanhasta Radolasta, mutta sen avulla on mahdollista luoda Mods-hakemistoon alihakemistoja (sub-directories) joihin voi ryhmitellä latauksiaan. Eli tuo tiedosto varmistaa, että peli löytää varmasti tiedostot
myös, jos olet luonut sinne alihakemistoja tyyliin: "hiukset" "huulipunat" "hacktools" "skysims" jne...

Tee tämä toimenpide
aina kun asennat jotain uutta ladattua, eli *.package-tiedostot ja *.sims3pack-tiedostot:

Kuvakaappauksessa ko. tiedostot olen merkannut keltaisella korostusvärillä. Lisäksi on saatavilla mm. The Sims 3 Crash Log Analyzer joka kertoo, mikä pelin aikana meni pieleen jos peli päättyi virhekoodiin 12 tai kaatui kesken pelin tai perheen vaihdon aikana. Kuvassa juuri olevat korostetut tiedostot ovat niitä, jotka itse poistaisin, kun lisään jotain uutta. Tämä näet voi jopa korjata päänvaivat virhekoodin nro. 12 osalta. Lisäksi hakemistoon FeaturedItems generoituu EA:n omia, maksullisia esinekuvia,
nämä voi poistaa huoletta, koska ne ei vaikuta pelin toimintaan.

POISTA LISÄKSI NÄMÄ AINA, KUN POISTAT TAI LISÄÄT LADATTAVIA: Mene The Sims 3-hakemiston alihakemistoon Thumbnails ja tuhoa sieltä nämä:
- CASThumbnails.package
- DownloadsThumbnais.package ja:
- ObjectThumbnails.package.

Eli poista siis kaikki koko hakemistosta. Peli generoi nämä aina uusiksi. Näistä yksi liittyy siminluontitilan ladattaviin (CAS = Create A Sim), toinen esineiden pelissä näkyviin kuvakkeisiin ostotilassa/perheen tavaralistassa ja kolmas on noin yleensä ladattujen thumbnails-dataa. Jaa siis tota mikä kumman Thumbnais? No se on ns. avatar-kuva pelin sisällä näkyville ladatuille hiuksille, esineille sun muille.

Lisää ongelman ratkaisuita Sims 3:seen ja muuta aiheesta löytyy Radolan Foorumilta.

Joskus joku talous voi kaataa pelin, jos taloutta yrittää pelata, tämä ei ole yleistä mielestäni mutta hiton ikävää, jos takana on 3 tuntinen pelisessio ilman tallennuksia välissä. Tällöin voi auttaa MasterController, jossa eri perheen ollessa valittuna siirryt sille tontilla, joka sekoilee ja klikkaat tontin maaperää ja valikosta etsit semmoisen (nraas-kohdan takaa) toiminnon kuin "Resetoi tontti" ja odota! Pienen tauon jälkeen pitäisi tulla: "Tontti resetoitu." Jos tämäkään ei auta, kannattaa kurkata vaikka Radolan Foorumille (linkki tämän kappaleen yllä) ja hakea sieltä vastauksia.

Modthesims.info vaatii rekisteröitymisen, ellei tiliä ole jo sinne. Toisaalta nyt ei tarvitse edes tiliä, että sieltä voi ladata jotain. Reggaus on ilmaista ja se oikeuttaa sinut lähinnä lataamaan sinne omia teoksiasi. Eri modeista ja hackeista on useampi flavor olemassa toisinaan, tällöin on syytä asentaa vain yksi flavor (aromi).

- KAIKKI KIRJAT/TIETYT KIRJAT KIRJAKAUPAN VALIKKOON: Kolme eri flavoria, lataa vain yksi ja käytä vain yhtä!

- EI ZOMBEJA PIHALLE TÄYDENKUUN AIKAAN: Kolmisen eri flavoria, lataa ja asenna vain yksi!

- EI MIELIKUVITUSKAVEREITA (EI TOIMI ADOPTIOLAPSIIN): Useita eri flavoreita, lataa ja asenna vain yksi!

- EI ÄRSYTTÄVÄÄ SYNTTÄRIFANFAARIA VAAN NORMAALIT ONNITTELUT:
Fanfaarit korvattu onnittelutaputuksilla kun joku tontin simeistä ikääntyy.

- TEKEE Z-MERKIT NÄKYMÄTTÖMIKSI, eli kun simit nukkuvat siis. Tuolla on kolme eri tiedostoa, ylin muuttaa pelin säätöä niin, että z-kirjaimet eivät näy enää pelaajalle kun simit nukkuvat, tästä voi olla apua videoiden ja kuvituskuvien teossa jos harrastaa tarinanlaadintaa Sims kolmosen kanssa.

- JULKKIKSEKSI TULO HELPOMPAA/VAIKEAMPAA, Useita flavoreita, käytä vain yhtä.


-
KORJAAJAN TAKSAT ISOMMIKSI, Useita flavoreita, käytä vain yhtä.

-
KOTIINTULOAJAT TÄYSIN POIS/LYKÄTTY MYÖHEMMÄKSI lapsilta ja teineiltä. Latauksessa on useampi flavor (tiedostoaromi) saatavilla, käytä vain yhtä!

-
LISÄÄ STARTTIRAHAA CAS-tilassa luodulle perheelle: 20k/25k/30k/40k simoleonia+lisärahaa perheenjäsenten määrän mukaan. Tiedostossa neljä flavoria, asenna vain yksi!

-
LISÄÄ TONTTIKOKOJA KAUPUNGINMUOKKAUKSEEN, Lisää myös huijauskonsoliin komennon "addlotsize". Koodin toimintatapa: addlotsize <koko> <koko>. Tästä on hitosti apua jos tarvii vaikka lisätä jokin ladattu kerrostalo tai yökerho, jonka koko on erikoinen. Tämmöistä erikoista tonttikokoa käyttää mm. tontti, jonka nimi suomeksi on muotoa Banzai-Drinksubaari.

-
POISTAA ALKUINTRON, ei enää ärsyttävää alkuintroa ja peli aukeaa hieman rivakammin.

-
POISTAA KONFETIT. Tämä on hack, joka poistaa konfetit pelehdinnän osalta sängyssä.

- SAVUKE PELIIN Simien käyttöön täältä. Tiedoksi sitten, että tosielämässä savuke aiheuttaa riippuvuutta, syöpää, keuhkosyöpää ja kaikkea muuta, joten älä polta missään tosielämän vaiheessa.

-
MIELIKUVITUSKAVERIEN VAATETUKSET CAS-TILAAN, Tämä siis lisää mielikuvituskaverien vaatteet siminluontitilaan.

-
NRAAS MASTERCONTROLLER, Pohjamodi, tarvitaan useiden Nraas-modien käyttöön.
-
NRAAS DEBUGENABLER, Lisää apuvälineitä peliin.
-
NRAAS ERRORTRAP, Korjaa ja kirjaa pelimaailman bugeja.
-
NRAAS STORYPROGRESSION, Tämä on tarinankerrontaan kohdistettu modi, jolla esim. towniet saavat töitä vaikkapa.

-
NRAAS OVERWATCH, Korjailee vielä rankemmin pelimaailman virheitä asetusten mukaan: Overwatch myös kirjaa ylös tiedostoon virheitä, joita se huomaa, jos pelaaja on näin halunnut, esim. liikkumaton sim, ikääntyminen jumittunut, simin reititys ei mahdollista... Mainitaan vielä, että noihin mainittuihin auttaa usein koodi "resetsim <etunimi> <sukunimi>" joka resetoi simin ja heittää sen kotitontilleen tai turvalliseen paikkaan. Olen myös havainnut sen, että näitä erroreita tulee enempi, jos tarinankerronta on asetuksista disabloitu täysin.

-
AWESOMEMOD: On nyt tänne lisätty listaan ja tarjoaa vaihtoehtoisia tarinankerrontaan liittyviä toimintoja, jotka saa käyttöön normaalisti CTRL-painikkeen kautta pelin aikana. Modi suorittaa pelaajan toimesta erilaisia makroja, eli toimintakäskyjä, joka voi olla vaikka sarja simien uraa tai koulunkäyntiä parantavia suorituksia. Awesomemod voi myös olla toimintasarja; jossa sim hakee tiettyjä keräilyesineitä, kuten siemeniä kartalta niin kauan, kunnes toiminta pysähtyy virheeseen. Virhettä ei kannata säikähtää, se vain meinaa, että enää ei löydy keräilyesineitä, mitä simisi hakee. Tämä siis on vaihtoehtoinen mod tarinankerronnalle niille, joille ei sovi Storytelling.

Dresser-modin suhteen olen kriittisempi, koska se tahtoi minulla muuttamaan mielivaltaisesti eri simien ulkonäköä kuten aikamatkaajalle se lisäsi sinisen parran ja yksi simeistäni taas sai kasvoilleen lätkämaskin...